Smulpapen
Ampel overleg tussen Tom Devis en mezelf heeft ons geleid tot volgend menu:
- soep à la Parisienne à la façon du Karmeliet
- lentefris slaatje (Caesar Salad)
- zalm volgens een recept uit Alaska
- pana cotta met aardbeiencoulis
Gefundeerde, goed onderbouwde opmerkingen, suggesties, voorstellen e.d.m. worden
binnen de week verwacht.
Luc
Algemeen coordinator 15/5
nationaal recept
Ingrediënten
Nodig voor vier :
2 kroppen bindsla
(Romeinse sla)
6 ansjovisfilets
2 hard gekookte eieren
50 g spaanders parmezaankaas
2 sneden oud brood
Dressing :
3 teentjes knoflook
1,5 dl olijfolie
zout
het sap van 1 citroen
1/2 theelepel worcestersaus
Stappen
Verwarm de oven tot 180° C. Prak een teentje look in de helft van de olie. Snijd het brood in blokjes, bestrijk de blokjes met knoflookolie. Leg de blokjes op een bakplaat en bak ze aan alle kanten goudbruin (15 minuten, tijdens het bakken de blokjes regelmatig draaien). De broodkorstjes bewaren. De sla uiteen halen. De bladeren wassen, droogdeppen en in stukken trekken. Bereid een dressing : prak de resterende twee teentjes knoflook in de rest van de olie en klop hier de worcestersaus en het citroensap door. Wentel de sla in de dressing. Bestrooi de sla met parmezaankaas en schud alles om. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Versier de salade met in stukjes gesneden ansjovisfilets, broodkorstjes en plakjes ei.
Deze salade is een creatie van Caesar Cardini, die als Italiaanse immigrant in de Mexicaanse stad Tijuana het restaurant Caesar's Place opende. Caesar salade is nu populair in heel Amerika.
Bron: Weekend Knack
No comments:
Post a Comment