16 mei 2015 - Hertog Jan
Gezelschap
- Didier & Justine (officieel debuut)
- Tom & Britta
- Tom & Ruth
- Marc
- Luc
Menu: de intense beleving
- Hapjes – 4 voorgerechten – 1 hoofdgerecht – 1 nagerecht – snoepjeskar
Tuinwandeling
- Sapje van komkommer, venkel en groene kruiden
Champagne
Hapjes
-
Kipkrokant met pinda en rijst
- Canneloni met rund
- Meringue met ganzenlever & passievrucht, zoethout en een krokantje van cola
- Iets met ganzelever
- Iets met witte en groene asperge
Voorgerechten
Asperges uit Sijseleasperge van Rik Broux à blanc gekookt met de eerste groene kruiden boter met nootmuskaat en tamarinde
In combinatie met Bretoense langoustine, framboos en vanille-olie, jus gemaakt van de karkas
Komkommer
Crème van polderaardappel, vanille, koffie en mimolette kaas
Fris gemarineerd met tartaar van zalm en bottarga van kabeljauw
bouillon van kokkeltjes
Crème van polderaardappel, vanille, koffie en mimolette kaas
Hoofdgerecht
- Witte champignons met wagyu, paprika en een cocktailachtig sausje
Dessert
Zanddeeg, iets romigs, rabarber (...)
Zanddeeg, iets romigs, rabarber (...)
Hertog Jan thee (12 kruiden) / koffie
Snoepkar
- Cuberdon, chocolade, american cookie, Dendermondse vlaai, macaron (met kruid uit de tuin), madeleine, zandkoekje
- Spa blauw (!)
- Tönissteiner
Wijnen
- (witte wijn, iets Duits, meer weten we niet meer)
- Riesling
- Rodenbach Vintage 2011 barrel 144 bruinrood 7°
- (rode wijn, Zuid-Afrikaans, ook geen verdere details)
- Wijn van de Krim
- Dessertwijn
Trivia
- Hotel: Fleur De Lys (***) op 1,5 km
- Handzeep Aesop in winkeltje HJ à 50 euro per 50 ml
- Keukenbrigade in groene overall
- Koppel dat duidelijk was afgezakt van de Gay Pride
- Ca 65 couverts!
- Gert De Mangeleer was de enige ***-chef die niet in de zaal langskwam