Thursday, March 07, 2019

23 februari 2019 - l'Air du Temps (**)


WWW
  • http://airdutemps.be/nl/



Gezelschap
  • Britta, Justine, Ruth, Didier, Luc, Marc, Tom²


Verwelkoming
  • Water (met kruiden: kaneel, anijs, kruidnagel en appelsien) en brood
 



Snacks
  • Champagne Laherte Frères
  • Belgitude: mosselen, friet mayonaise (Bij de mossel is het de bedoeling om ook de 'schelp' op te eten. De friet en mayonaise waren niet te zien, mogelijk zaten ze in de schelp.)
  • Wortel: gerookt, gefermenteerd, pickles
  • Jangajii: zwarte rijst, jus van garnalen, tomaat
  • Sigaar: aardappel, ui, Comté kaas
  • Water van pruimazijn en gember.









Hapjes
  • Namen-Seoul: petit gris slakken, ssamjang
  • Kindertijd: zachtgekookt ei, truffel, "tuber melanosporum"





Degustatie
  • Peru: ceviche van Sint-Jacobsnoot en mango
  • Surf & turf: kokkels, aardpeer, kombu
  • Liernu: gefermenteerde groenten, lacto jus, olie van het moment
  • Jackson Pollock 2019: knolselder, mousseline van citroen, dripping
  • Mandoo: ravioli van runderwang met Suchuan peper van Eric Brumenil
  • Passie: kalfsvlees, avocado, dragon, passievrucht







Chocolade
  • Spar-kastanje-yuzu, mais - snickers 






Aangepaste wijnen
  • Wit:
    • Antigos (Portugal)
    • In pork we trust (Italiaans, 'rock'n roll'-wijn)
    • Petit Arvine 2018 (Zwitserland)
    • Louron (Spanje)
  • Rood: 
    • Aus rhodt (Duitsland)
    • Corte Santalda 
  • Dessertwijn (onbekend)


Het ontbijt de dag nadien
  • sap van bloedappelsien, water, koffie 
  • muesli, aan te vullen met honing en noten
  • yoghurt maison
  • gepocheerd ei met gedroogd spek
  • wheck-pot met zalm en nog iets
  • verschillende soorten ham en kaas
  • rozijnenbrood, grof brood en iets frangipaneachtig
  • huisgemaakte choco
  • confituur van mango en curry






Kassa
  • 3280 euro, of 410 euro per persoon (excl. café de l'Eglise)


Trivia
  • De avond wordt ingezet in café de l'Eglise, op 1,2 kilometer stappen van het restaurant. Op het menu: pils, thee en borrelnootjes. De match Eupen - Zulte Waregem (2-3) is op televisie te volgen. 
  • De maaltijd begint met water en brood. Het brood blijkt aan een clip te hangen die met visdraad aan het plafond hangt.
  • De prachtige waterglazen zijn van het Italiaanse merk IVV. Je waterkeuze bepaalt welk glas je krijgt. Voor het eerst sinds lang geen servies van Piet Stockmans.
  • De sommelière van de avond is een Imke Courtois-lookalike. Voor haar toelichting kiest ze steevast positie aan de rechterflank van Tom VdV. Na een stoelwissel van Tom leidt dit tot een korte verwarring bij Imke.
  • Het fermentatieproces zet 's nachts door in de maag van Tom VdV, die de hele maaltijd herbeleeft (in omgekeerde volgorde). 
  • Het ontbijt is in een ander gebouw van de vierkantshoeve. Imke blijkt om 9 u al het restaurant te stofzuigen.
  • Chef San heeft ook een groenten- en kruidentuin van zo maar even 2 hectaren. Ook een leger mollen weet de tweesterrengroententuin te waarderen. 





























No comments: