Saturday, March 18, 2023

17 maart 2023 - Colette / De Vijvers


WWW
  • Colette 
  • Michelin: **
  • Gault Millau: 16,5



Gezelschap
  • Lia, Ruth, Didier, Luc, Marc, Tom²
  • Britta heeft een ziektebriefje


Aperitief
  • Champagne Roederer / gin-tonic
  • 'Smaakmakers'






Iets met zalm en Yuzu (?)


Iets met eendenlever



Iets met zwezeriken


Iets met duxelle (ui en champignons)



Menu
  • Signatuurmenu 6 bereidingen
  • Lia, Marc en Tom VdV kozen voor de langoustine, de rest ging voor de hopscheuten.
  • Mand met zelfgebakken brood: baguette, rogge en spelt, 'op een respectvolle manier gemaakt' (maar dan in het Latijn gezegd)

Kalfstartaar – crème bloemkool – kaviaar




Sint-Jakobsvrucht  – macaroni – zwarte truffel – consommé volaille

 

Zeebaars – miso – groene kool – dashi



Hopscheuten  gepocheerd hoeve-ei – mousselinesaus 

(geen foto)


Langoustine – echalotte – tuinkruiden – jus corsé 

(de fotograaf was al beginnen eten)



Melklam –wortel – tijm – Anabelle



Sorbet – champagne – cassis – yoghurt



Soufflé passievrucht – agrum – sorbet vanille “Bleue de la Réunion”

 


Koffie
  • Dubbele espresso, 3 espresso's, deca, verse muntthee, ontbijtkoffie en nog wat.
  • Kar met een stuk of acht keuzes, waaronder macaron, chocoladeganache, taart met peer en pistache, iets spekachtigs met aardbeiensmaak, éclair, ... (geen foto's)
  • Amandelnoten in chocolade gewenteld


  • Soes (?) in chocolade




Aangepaste wijnen
  • 2 disgenoten gingen voor de aangepaste wijnen, 4 voor alcoholvrij of een enkel glas wijn, Tom VdV nam alleen de champagne als aperitief
  • Er was ook een glas wijn zonder alcohol.


Kassa
  • 2047 euro (292,43 euro per persoon)



Trivia
  • Colette opende begin 2016 in Westerlo en haalde eind dat jaar al een eerste ster. De tweede werd toegekend in mei 2022.
  • Chef Thijs Vervloet was Young Chef of the Year 2019 van Gault Millau.
  • Ruim restaurant, met een goede akoestiek. Iedereen was goed verstaanbaar.
  • Het bestek werd bij elke gang op iets gelegd, zodat de bovenkant niet op tafel rustte.
  • Lia wenste uitleg bij elk glas.
  • De eerste rekening telde 13 menu's, wat een beetje meer was dan geconsumeerd.
  • De sanitaire wisselbeker verhuist van Lier naar Halle-Zoersel.